NL | FR | LU
Peoplesphere

De Europese Commissie stopt de komende 3 jaar 1,7 miljoen euro in het pilootproject voor Europees pensioenvolgsysteem.

De Europese Commissie vroeg om een online grensoverschrijdend volgsysteem voor pensioenen te ontwikkelen. Dit systeem moet mensen die in de EU gewerkt hebben, toelaten om de pensioenrechten te volgen die ze in de loop van hun loopbaan hebben opgebouwd in verschillende lidstaten en stelsels.

Een consortium van ervaren Europese pensioenstakeholders neemt de uitdaging van de Europese Commissie aan om het pilootproject voor een Europees pensioenvolgsysteem te ontwikkelen.

De Europese Commissie stopt de komende 3 jaar 1,7 miljoen euro in het project. Het project is een voortzetting van het vroegere TTYPE-project (Track and Trace Your Pension in Europe). Het TTYPE- project liep van juni 2013 tot juni 2016 en leverde het mogelijke ontwerp, aanbevelingen en een businessplan voor een Europees pensioenvolgsysteem.

Sinds 1 januari 2019 ontwikkelt het consortium het pilootproject voor het Europese pensioenvolgsysteem onder de bestaande merknaam www.FindyourPension.eu. Deze website helpt sinds 2011 onderzoekers die in verschillende landen werken met hun verschillende pensioenrechten.

In de eerste fase (pilootproject) geeft ETS algemene informatie over het pensioenlandschap in een groot aantal Europese landen en helpt het mobiele werknemers om hun pensioenaanbieders te vinden in minstens vijf lidstaten. Het hoofddoel is om grensoverschrijdende werknemers en andere werknemers die beroepsmatig mobiel zijn, een overzicht te geven van hun pensioensituatie. Daarom zullen de interfaces en de technische basis om de opgebouwde pensioenrechten te tonen, via ETS gecreëerd worden in een ‘proof of concept’ als onderdeel van het project.

Het doel is om de dienst stap voor stap te lanceren en na het pilootproject zoveel mogelijk nationale volgsystemen en pensioenaanbieders met het platform te verbinden.

De leden van het consortium zijn de nationale pensioenvolgsystemen (Sigedis (België) – Minpension.se (Zweden)), de pensioenaanbieders en -instellingen (APG (Nederland) – Federale Pensioendienst (België) – Zweeds Pensioenagentschap (Pensionsmyndigheten) (Zweden) – PGGM (Nederland) – Versorgungsanstalt des Bundes und der Länder (VBL, Duitsland)) en de European Association of Paritarian Institutions (AEIP).

Bron : Sigedis

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.