NL | FR | LU
Peoplesphere

Office of the Future: Belgische bedrijven en organisaties moeten hun werkomgeving herdefiniëren.

Verleden week presenteerde HP, op de Kunstberg in Brussel, de Office of the Future, een nieuw innovatief concept van Belgische bodem, ontwikkeld om oplossingen te bieden voor de uitdagingen die bedrijven en medewerkers steeds vaker tegenkomen in hun werkomgeving. Onze (zakelijke) wereld evolueert constant en onze werkomgeving moet zich aanpassen aan de digitale transformatie die impact heeft op onze beroepen en nieuwe behoeften en verwachtingen bij werknemers creëert.

HP heeft de Office of the Future ontworpen omdat er nood is aan een nieuwe manier van werken. 60% van de Belgische werknemers zijn ‘kenniswerkers’, dit heeft een effect op de manier waarop onze werkplek is ingericht. Echter zien we nog vaak dat de werkplek niet voldoet aan de norm van vandaag. Bedrijven en medewerkers gaan een geheel nieuw tijdperk tegemoet, waarin zij samen hertekenen waar en hoe we werken. De transformatie van de werkplek is erop gericht om een steeds diverser personeelsbestand de omkadering te bieden die ze nodig hebben. In 2020 zal 50% van de werknemers bestaan uit millennials. Deze groep, en in toenemende mate geldt dit voor alle generaties, heeft door de beschikbaarheid van technologie en hoe de samenleving is ingericht, andere verwachtingen van werk en de werkomgeving. Zo verwacht de moderne werknemer meer flexibiliteit; een combinatie van thuiswerken, op kantoor en werken vanop afstand, waarbij zij de uren inrichten zodat die aansluiten bij hun privéleven. Technologie is vanzelfsprekend een facilitator geworden van deze levensstijl.

Daarnaast zien we een aantal maatschappelijke uitdagingen die aandacht verdienen. Denk aan de stijging in het aantal burn-outs, maar ook de mobiliteitsproblemen en filedruk die elk jaar toenemen. Dit verhoogt de dagelijkse werkdruk en verlaagt de productiviteit. Toch kunnen werkgevers met de Office of the Future een werkplek ontwerpen waarin werknemers hun volledige potentieel kunnen ontplooien, beter kunnen samenwerken en waar betrokkenheid gecreëerd wordt. De basis voor een succesvolle organisatie.

“Werkgevers kunnen enkele eenvoudige stappen zetten om de werkplek te transformeren. Een manier is om een Activity Based Working kantoor in te richten. Dat wil zeggen dat je zones creëert die aansluiten bij de verschillende werkzaamheden gedurende de dag. Denk aan focusruimtes, informele vergaderruimtes, of flexibele werkplekken. Al naar gelang je wilt video conferencen, een presentatie af moet maken ofwel met een virtueel team samenkomt, elke taak heeft een optimale werkomgeving”, licht Dirk Slachmuylder, Managing Director HP Belux toe.

Modulaire werkplek heeft een positieve impact.

The Office of the Future integreert elementen waardoor ideale werkomstandigheden gecreëerd worden, zoals natuurlijk lichtinval, mos om de lucht te zuiveren, samenwerkplekken waar je kunt co-creëren en een goede mix tussen fysieke en digitale voorzieningen.
Koen Van Beneden, General Manager Personal Systems HP Belux legt uit: “Als werkgever is een moderne werkplek essentieel om talent aan te trekken en te houden. Die werkplek is tevens deels thuis en dat betekent dat het minsten zo relevant is om medewerkers te voorzien van een optimale Home Office. Technologie is hier een facilitator die ervoor zorgt dat je op iedere plek directe toegang hebt tot het virtuele kantoor, ook onderweg.”

HP laat bedrijven ontdekken hoe design, security, co-creatie, technologie en mobiliteit geïntegreerd kunnen worden in een future-proof werkomgeving; de Office of the Future en nodigt ze uit voor sessies waarin zij mee worden genomen in de visie van HP. Tijdens deze sessies wordt er dieper ingegaan op de huidige trends en vraagstukken in de maatschappij, worden verschillende pioniers in dit gebied onder de loep genomen en zal er ingegaan worden op hoe de werkplek van de toekomst eruit zal zien.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.