NL | FR | LU
Peoplesphere

Vlaamse werkloosheid daalt met 8,2%.

Eind oktober telde Vlaanderen 192.129 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 17.124 of 8,2% minder dan vorig jaar. De werkloosheid daalt ondertussen al meer dan 3 jaar onafgebroken.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur daalt de Vlaamse werkloosheid. Ook de allochtone werkloosheid daalt op jaarbasis sterk met 7,4%. Met werkzoekenden met een migratie-achtergrond worden werkzoekenden bedoeld die een huidige of vorige nationaliteit hebben van buiten de Europese Unie.

De korte werkloosheid (-1 jaar) daalt met 9%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 7,7 % en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) kent eveneens een sterke daling met 7,1 %.

De werkloosheid daalt bovendien in de drie leeftijdsgroepen:

  • De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 8,2%;
  • De middenleeftijdsgroep (25 – 50 jaar) krimpt met 10,8%;
  • Het aantal werkzoekende 50-plussers neemt af met 3,5%. Dat de werkloosheid trager daalt bij deze groep, komt voornamelijk doordat mensen langer beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt. Dat maakt dat het aantal werkzoekende 60-plussers aangroeit met 27,2%. De 50- tot 55 jarigen en de 55- tot 60-jarigen dalen daarentegen met respectievelijk 12,2% en 12,8%.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Onze Vlaamse arbeidsmarkt blijft records breken. De werkloosheid daalt al meer dan 3 jaar onafgebroken en het aantal vacatures blijft stijgen. Ook de allochtone werkloosheid kent een alsmaar sterkere daling, deze maand met 7,4%.”

Bron : Kabinet minister Philippe Muyters

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.